Facebook
:

Najnovije

Izgradnja Aquatic centra u Surčinu

Podelite:

Aquatic centar Surcin

U Surčinu počinje izgradnja kompleksa za vodene sportove na površini od 10 hektara, a Vlada Republike Srbije je tom prilikom osnovala 8. po redu firmu koja koja je povezana sa projektom EXPO 2027. Radi se o privremenom preduzeću “SPV Aquatic centar DOO Beograd” a sedište preduzeća je na Novom Beogradu u Ulici Jurija Gagarina 76. Za direktora je imenovana Građevinska direkcija Srbije koja se nalazi na toj istoj adresi. Preduzeće Aquatic centar imaće osnovni kapital vredan 100.000 dinara i registrovano je za delatnost izgradnje “ostalih nepomenutih građevina”.

U odluci se navodi da će nakon izgradnje sportskog kompleksa za vodene sportove, kao i po izdavanju upotrebne dozvole i upisu objekta u katastar nepokretnosti, odnosno po isteku roka od pet godina, biti ispunjeni uslovi za prestanak rada društva u skladu sa zakonom, a sva prava i obaveze privrednog društva preneće se na Republičku direkciju za imovinu Republike Srbije.

Aquatic centar Surcin

izvor: srbija2027.gov.rs

Sportski centar na kojem će biti sagradjen moderan kompleks bazena biće namenjem vodenim sportovima sa pratećom infrastrukturom, trebalo bi da bude izgrađen po svetskim FINA standardima međunarodne plivačke asocijacije za vodene sportove. Budući sportski centar nalaziće se u okviru kompleksa Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu i zauzimaće površinu od 10 ha. Imaće mogućnost da primi 4000 gledalaca. Centar će imati otvorene i zatvorene bazene, skakaonice, pokrivene olimpijske bazene prekrivene 3D ekranima i td…

Izgradnja centra za vodene sportove nije bila predviđena prošlog leta kada je predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić najavljivao projekat EXPO 2027. Tada je bila redvidjena izgradnja nacionalnog stadiona, gaming village-a, paviljona, sajamskih hala, hotela, smeštajnih, komercijalnih i ugostiteljskih objekata…

Aquatic centar Surcin

izvor: srbija2027.gov.rs

Zatvoreni olimpijski bazen pokriven LED ekranima

Međutim, nedavno je ministar finansija Siniša Mali izjavio da će u okviru projekta EXPO biti sagrađen i Aquatik centar za vodene sportove, sa bazenima, skakaonicama i “svim neophodnim stvarima za održavanje evropskih i svetskih prvenstava u tom sportu”.

Što se tiče izgradnje kompleksa, poznato je da su u julu počeli pripremni radovi na infrastrukturi, koja će uključivati nove puteve, bulevare i saobraćajnice, a najavljeno je da će na proleće početi zemljani radovi.

Zapratite našu Facebook grupu
Svet Gradjevine (1)
Prijavite se na naš Newsletter

Najnovije iz sveta građevine u vašem sandučetu svakog petka.