Facebook
:

Najnovije

Luksuzno naselje “OASIS” u Bečmenu

Podelite:

Naselje Oasis Becmen Surcin Naslovna

Južno, na obodu naselja Bečmen kod Surčina, 30 km od centra Beograda, konzorcijum „El Golf“ D.o.o, sastavljen od investitora iz Austrije, SAD & Izraela, na teritoriji od oko 350 hektara, gradiće kompleks sa luksuznim vilama, apartmanima, stanovima, sportskim terenima za fudbal, košarku, tenis, trim stazama, fitnes površinama, dečijim igralištima, kuglanom, zatvorenim bazenima, spa centrom, sportskom salom, balonima za fudbal… imaće školu, vrtić, šoping mol od 30.000 m2, golf terene i mnoge druge stvari… To će biti prvi profesionalni sportsko-rekreativni kompleks visokog standarda u regionu.

Svet Gradjevine Kompleks Oasis Becmen

(Foto: CEP – Centar za planiranje urbanog razvoja)

Detalj Masterplana kompleksa sa okolinom u Bečmenu / Surčin

Prostor namenjen za golf, predviđen kao takmičarski teren sa 18 rupa, imaće vežbalište, klupsku kuću, servisnu zgradu, vodene površine sa jezerima, biće uređena i prirodna okolina ukupne površine 147 ha. Podloga će naravno, biti travnata sa peskovitim površinama.

Naselje Oasis Becmen Surcin

izvor: Canva

Planom je obuhvaćen prostor između “Sremske gazele” na zapadu, postojećeg poljoprivrednog zemljišta na severu, šume “Gibavac” na istoku, kao i lokalne saobraćajnice na jugu. Karakteriše ga dobar geostrateški položaj, blizu je obilaznice oko Beograda, međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla”, kao i budućeg nacionalnog stadiona, što će definitivno upotpuniti i potpuno transformisati Opštinu Surčin.

Kompleks će se sastojati od stambenih naselja, smeštenih oko otvorenih i zatvorenih golf terena koji će biti u okruženju luksuznih vodenih površina i zelenih oaza.

Ukupna površina (obuhvaćena planom) iznosi oko 350 ha, a najveći deo obuhvata sam kompleks “Oasis” na 308 ha, dok je ostatak planiran za saobraćajnice i još jedan izdvojeni sportsko-rekreativni kompleks.

Svet Gradjevine Kompleks Oasis Becmen Surcin

(Foto: CEP – Centar za planiranje urbanog razvoja)

Planirana namena površina

Ceo kompleks dobio je naziv „Oasis“ simbolizujući stvaranje zelene oaze mira za buduće stanare, čije će jednospratne i dvospratne kuće gledati na veštačko jezero, šume i golf terene.

Plac je zakupljen na 99 godina i uprokos brojnim preprekama u prethodnih 15 godina kada je i trebala da počne gradnja ovog projekta, investitori nisu odustali od izgradnje prvog takmičarskog golf terena visokog standarda u regionu.

Idejno rešenje kao i izradu glavnog projekta, investitori su poverili svetski poznatom arhitekti koji je dizajnirao više od 160 golf terena širom sveta – Piteru Haradinu.

Kompleks Oasis Becmen 782x500 1

izvor: gradnja.rs

Kompleks u Bečmenu / Surčin

Planirano je stanovanje u okviru 7 naselja, ukupne površine 95 ha i podrazumeva dva osnovna modela stanovanja: luksuzne vile i apartmanska naselja.

Luksuzne vile će biti objekti različite veličine, spratnosti P+1, sa jednom stambenom jedinicom, na parcelama površine od 600 do 2.000 m². Parkiranje vozila biće na pripadajućoj parceli, dok apartmansko naselje čine kuće u nizu , dvostrano i jednostrano orjentisani stambeni objekti spratnosti P+1, biće luks kategorije i organizovane u okviru lamela, duž puteva u naselju.

Svet Gradjevine Stambeno Naselje Oasis Becmen

izvor: Canva

Orijentacione procene objavljene u elaboratu govore da bi broj stanova mogao iznositi iznosi 1.280, a broj korisnika 3.600.

Zapratite našu Facebook grupu
Svet Gradjevine (1)
Prijavite se na naš Newsletter

Najnovije iz sveta građevine u vašem sandučetu svakog petka.