Facebook
:

Najnovije

Milwaukee alati: Legendarna izdržljivost od 1924.

Podelite:

Milwaukee Alati Naslovna

Građevinski majstori širom sveta kao sinonim za kvalitet, izdržljivost i pouzdanost vezuju baš za brand Milwaukee tools. A da li ste znali da je istorija ove kompanije započela još 1924. godine?

Tačnije, sve je počelo 1918., kada je gospodin A.H. Peterson izumeo revolucionarnu bušilicu pod nazivom “HOLE SHOOTER”. Ovo inovativno ručno alatno rešenje sa “Westinghouse” motorom u sebi, značajno se u to doba istaklo od konkurencije. Bušilica je bila dosta lakša od drugih modela na tržištu, bila je vrlo jednostavna za upotrebu i jednostavno je bila najbolja! 

Izvor: Youtube – The Tool Shed


1922. godine A.H. Peterson i gospodin Albert F. Seibert osnivaju “A.H Peterson” kompaniju i kako to obično i biva u ovim pričama, fabriku iste godine zahvata veliki požar.  Vođeni ogromnim finansijskim gubicima zbog požara, navedena gospoda nisu imala drugog izbora nego da zatvore i fabriku i proizvodnju.

1924. Albert F. Seibert kupuje stoprocentno vlasništvo nad kompanijom, kao i ostatak mašina iz izgorelog pogona, i postaje jedini vlasnik. Odlazi u Wisconsin (Milwaukee) i osniva kompaniju pod nazivom “MILWAUKEE ELECTRIC TOOL CORPORATION”. Ime kompanije dolazi upravo po gradu u kojem je počela i njena bogata istorija.

Naravno… njihov prvi proizovod je bila bušilica “HOLE SHOOTER”!

Milwaukee Tools Svet Gradjevine

Izvor: Pinterest.com


Ipak, Milwaukee tools nije bio zadovoljan tim proizvodom i kompanija je počela da ulaže ogroman novac u razvoj i unapređenje svojih proizvoda. 1930. godine potpisuju svoj prvi veliki ugovor sa američkom mornaricom (U.S.NAVY), što im je pomoglo da se izdvoje kao lideri na tržistu u godinama koje su dolazile.

1935. prave revolucionarnu bušilicu namenjenu bušenju betona koja je mogla da se transformiše i u običnu kućnu bušilicu.

Proboj na internacionalno tržište

Milvoki Alati Svet Gradjevine

Izvor: www.wuwm.com

Da li ste znali da je “Milawaukee Tools” bio prvi na svetu koji je uveo bušilice sa “Rota Hammer” mehanizmom? Ova tehnologija je omogućila efikasnije bušenje betona, čime je Milawaukee dobio status internacionalne kompanije i favorita među građevinskim ekipama i kompanijama širom sveta.

2008. lansiraju M18 baterijski sistem, proizvod koji je napravio revoluciju na tržistu akumulatorskih alata. M18 baterije i alat i danas čine kompletno rešenje za bežicni rad na gradilištu, zahvaljujući sirokoj paleti alata kompatibilnih sa tom platformom.

Zašto građevinski majstori danas preferiraju “Milwaukee tools”?

Milvoki Svet Gradjevine

Izvor: tooltechltd.com


Razlozi zašto profesionalci biraju “Milwaukee tools” su brojni.

1. Legendarna izdržljivost: Milwaukee alat je NADALEKO poznat po konstrukciji i materijalima vrhunskog kvaliteta. Ovo ih čini idealnim za rigorozne uslove na gradilištima sirom sveta i garantuje dugotrajan radni vek alata.

2. Inovativne tehnologije: Milwaukee je konstantno u trci za razvojem novih tehnologija koje poboljšavaju performanse, ergonomiju i sigurnost.

3. Široka paleta proizvoda: Milwaukee alat pokriva bukvalno sve neophodne potrebe na gradilištu, od bušilica i udarnih čekića pa do testera, grindera i akumulatorskih alata.

4. M12 i M18 baterijski sistemi: Akumulatorski rad omogućava majstorima veću fleksibilnost i mobilnost na poslu. Milwaukee baterijski sistemi su oduvek bili poznati po dužem trajanju baterije i brzom punjenju (gledajući u odnosu na konkurenciju!).

5. Milwaukee ONE-KEY (Digitalna prednost) – ONE-KEY je revolucionarna aplikacija namenjena za povezivanje Milwaukee aku alata s pametnim telefonom putem Bluetooth tehnologije. Uz pomoć ove aplikacije možete:

-Da prilagodite performanse alata za specifične zadatke i materijale.
-Da pratite lokaciju alata i sprečite njegovo gubljenje ili krađu.
-Da dobijate informacije o alatkama i prijavite ih na servis.

*ONE-KEY Milwaukee uvodi u novu digitalnu eru i omogućava da se izvuče maksimum iz vašeg Milwaukee arsenala.

6. Brushless motori (motori bez četkica): Ovi motori pružaju veću efikasnost, snagu i garantuju duži životni vek alata.

10 zanimljivih činjenica o kompaniji “Milawaukee tools”

Alati I Oprema Svet Gradjevine

Izvor: uk.milwaukeetool.eu


1. Fokus na automobilsku industriju: Iako se danas Milwaukee alati vezuju za građevinarstvo, zanimljivo je da je kompanija osnovana s fokusom na razvoj alata za automobilsku industriju.
2. Svetski rekordi: Milwaukee inženjeri se ne plaše izazova. Tim je postavio nekoliko svetskih rekorda u brzom bušenju i sečenju materijala svojim alatima.
3. Preko 500 patenata: Tokom svog postojanja, Milwaukee Tool je osvojio preko 500 patenata za različite tehnologije i dizajne alata. To ih svrstava u red kompanija koji su lideri u oblasti inovacija alata.
4. Doživotna garancija na neke proizvode: Milwaukee Tool nudi doživotnu garanciju na neke svoje proizvode, što dodatno potvrđuje njihovo poverenje u kvalitet i izdržljivost alata.
5. Globalna kompanija: Iako je osnovana u Sjedinjenim Američkim Državama, Milwaukee Tool je danas globalna kompanija koja posluje u preko 100 zemalja širom sveta.
6. Proizvodnja odeće i opreme: Milwaukee ne proizvodi samo alatke. Njihova ponuda uključuje i liniju radnih odela, cipela i sigurnosne opreme, a sve je dizajnirano s fokusom na dugotrajnost i zaštitu građevinaca.
7. Oficijelni alat požarne službe Milwaukee: Zanimljivo je da su Milwaukee alati izabrani za zvanični alat vatrogasne službe grada Milwaukee, što potvrđuje njihove performanse u kritičnim situacijama.
8. Program zamene baterija: Milwaukee ima program zamene starih baterija za nove po povoljnijoj ceni. Ovo pokazuje njihovu posvećenost ekologiji i smanjenju otpada.
9. Aplikacija za merenje buke: Milwaukee je razvio pametnu telefonsku aplikaciju koja koristi mikrofon uređaja za merenje nivoa buke na radnom mestu. To pomaže građevinskim kompanijama da se pridržavaju propisa o zaštiti zdravlja radnika kao i prilagođavanja svog poslovanja u urbanim sredinama.
10. Budućnost punjenja: Milwaukee je uključen u razvoj sledeće generacije tehnologija za punjenje baterija. Cilj je omogućiti brže i efikasnije punjenje, što će dodatno poboljšati produktivnost na gradilištu.

Po nama… Milwaukee Tools je najbolji alat na tržistu koji postoji!
Zato smo prvo i pisali o njemu…
U narednom periodu predstavićemo i ostale kompanije koje se bave proizvodnjom alata za građevince. Uživajte!


Svet Građevine

Zapratite našu Facebook grupu
Svet Gradjevine (1)
Prijavite se na naš Newsletter

Najnovije iz sveta građevine u vašem sandučetu svakog petka.