Narandyasti Okvir

Najnovije

Pećinačka škola spremno dočekuje početak rekonstrukcije

Podelite:

Pecinacka Skola Spremno Docekuje Rekonstrukciju

Kako prenosi portal pecinci.org (www.pecinci.org) početak radova na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima postao pitanje dana, tako i kolektiv ove ustanove ubrzano privodi kraju pripreme za izvođenje nastave u novim uslovima tokom šestomesečnih radova.

Kako nam je rekla direktorka pećinačke osnovne škole Milijana Srdić, pripreme su već uveliko u toku, s obzirom da je početak radova blagovremeno najavljen.

„Počeli smo, najpre, sa izmeštanjem nastavnih materijala, biblioteke i arhive, a Tim za obezbeđivanje kvaliteta i razvoj škole donosi plan odvijanja nastave u narednom periodu, jer tokom izvođenja radova na školi nećemo imati dovoljan broj učionica za sva odeljenja“ – kaže Srdić i dodaje da su u procesu izrade plana odvijanja nastave konsultovani i Savet roditelja i Školska uprava.

S obzirom na broj učenika koji trenutno pohađaju ovu školu, deo učenika će biti raspoređen u prostorije Srednje tehničke škole, dok će deo učenika biti raspoređen u objekat područne škole u Subotištu.

„To je naša područna škola koja ispunjava sve uslove i najadekvatnija je za odvijanje nastave dok traju radovi na objektu u Pećincima, a za učenike koji budu raspoređeni u Subotište biće obezbeđen besplatan prevoz“ – rekla nam direktorka Srdić.

Vrednost ove investicije je nepunih 440 miliona dinara, a pored rekonstrukcije postojećih 1.793 kvadratna metra, biće dograđeno još 477 kvadratnih metara, što će značajno uvećati raspoloživi prostor. Projektom je predviđena zamena krovne konstrukcije i stolarije, postavljanje toplotne izolacije i na krovu i na zidovima, zamena svih instalacija, nova fasada i krečenje prostorija, tako da će deca dobiti praktično novu školu, koja će ispunjavati sve uslove za odvijanje nastave po najsavremenijim standardima.

Zapratite našu Facebook grupu
Svet Gradjevine (1)
Prijavite se na naš Newsletter

Najnovije iz sveta građevine u vašem sandučetu svakog petka.