Facebook
:

Najnovije

Logo Svet Gradjevine

Politika privatnosti

Platforma “Svet Građevine“ (u daljem tekstu Platforma) je posvećena zaštiti privatnosti svih svojih korisnika. U nastavku možete pročitati našu Politiku privatnosti i kolačića (u daljem tekstu „Politika privatnosti“). 

Svi lični podaci naših korisnika (ime, prezime, kontakt podaci i dr.), osim onih koje ste odabrali da se prikažu javno, strogo se čuvaju na sigurnom i nikada neće biti javno objavljeni. Vaši lični podaci za identifikaciju neće biti javno objavljeni niti deljeni sa trećim licima.  

Podaci koje prikupljamo: 

  1. Lični podaci koje odlučite da podelite sa nama kada registrujete nalog, na njega se logujete ili na drugi način koristite Platformu (ostavljate kometare, pretplaćujete se na e-poruke, biltene i sl., uključujući i podatke koji su uneti u našu platformu za oglašavanje i koji su uključeni u vaše preglede ili odgovore u anketama). Tokom postavljanja oglasa ili ostavljanja utisaka, dobrovoljno nam možete dostaviti osetljive lične podatke, ako su relevantni za uslugu koju nudite, tražite ili ocenjujete. 
  2. Informacije o uređaju i pregledaču koji koristite, vašu IP adresu i lokaciju, vaš identifikator za oglašivače, server na koji ste povezani, datum i vreme kada ste posetili platformu, trajanje posete, izvor i navigacione puteve vaše posete i vaše interakcije na Platformi (uključujući sve stranice na Platformi). Imajte na umu da možemo da povežemo ove informacije sa vašim nalogom na našoj Platformi. Molimo pogledajte odeljak o kolačićima ove Politike privatnosti za dodatne informacije o svrhama u koje prikupljamo i koristimo ove podatke. 
  3. Ukoliko komunicirate s nama (putem Platforme, live komunikacije, e-pošte, telefona, SMS-a ili društvenih medija), zabeležićemo podatak da ste nas kontaktirali, sadržinu komunikacije, vaše kontakt podatke i druge jedinstvene identifikatore, uključujući IP adresu i prikazno ime. 

Radi zaštite korisnika i autorskih prava zadržavamo mogućnost da svaku zloupotrebu istražimo, prijavimo i pokrenemo pravne akcije u skladu sa zakonskim regulativama. 

Svi Vaši lični podaci koje nam date kada se registrujete kao korisnik ili na drugi način moraju da budu ispravni i tačni. Ako imate za cilj da nam pošaljete tuđe lične podatke trebalo bi da nam dostavite podatke te treće strane, i samo uz njihov pristanak se ti podaci mogu objaviti na Platformi.  

Politika o kolačićima 

Platforma koristi standardne tehnologije, uključujući kolačiće i slične alate, zapise veb servera, tokene, piksele, lokalnu memoriju, identifikatore uređaja i ID-ove praćenja (zajedno u ovom dokumentu nazvani „kolačići“). 

Morate znati da treće strane prikupljaju i koriste podatke iz kolačića koji su postavljeni na Platformi. Ova politika privatnosti možda ne opisuje prakse privatnosti takvih trećih lica. Ukoliko želite da treće strane nemaju uvid u podatke koje prikupljaju, sledite njihove postupke za odustajanje tamo gde postoje. Pregledajte odeljak „ Kako promeniti postavke kolačića?” za dodatne informacije. 

Korišćenje kolačića?

1. Neophodne/transakcijske svrhe
Korišćenje kolačića u ove svrhe je od suštinske važnosti za ispravno funkcionisanje Platforme. Da bismo svojim korisnicima omogućili kretanje po platformi i korišćenje svih njenih funkcija, za administraciju sistema, za sprečavanje lažnih aktivnosti, da bi korisnici bili preusmereni sa jedne stranice na drugu ili da bismo mogli da zapamtimo koje usluge su izabrali, njihova upotreba je neophodna. Ovi kolačići se ne mogu isključiti jer naša Platforma bez njih ne može pravilno funkcionisati.

2. Svrha funkcionalnosti

Korišćenje kolačića u ove svrhe omogućava Platformi da poboljša i pojednostavi korisničko iskustvo. To su npr. kolačići koji pamte izbor koji ste napravili (grad ili zemlja iz koje posećujete Platformu, jezik, parametre pretraživanja, kao što su datum, područje ili kategorija) i pomažu u prepoznavanju problema sa našom Platformom (npr. sa padom sistema). Koriste se i da pruže kvalitetnije iskustvo pri odabiru, prilagođavanju i poboljšanju poseta našoj Platformi. Ovi kolačići ne mogu pratiti vašu aktivnost na aplikacijama izvan Platforme. 

3. Svrha performansi
Korišćenje kolačića u ove svrhe pruža veći uvid u to koliko korisnika posećuje našu platformu, kako koriste našu platformu i koji delovi naše platforme su najpopularniji. Ovo je od značaja za poboljšanje Platforme i njenih usluga. Da bismo to postigli, prikupljamo informacije o tome kako ljudi koriste našu platformu i kako koriste tehnologije trećih strana u ove svrhe. Njima se meri i efikasnost digitalnog marketinga i reklamnih aktivnosti (DoubleClick, Google Adwords, Bing i alate koje pružaju platforme društvenih medija – Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Viber, WhatsUp, Snapchat, TikTok).
4. Oglašavanje i targetiranje u svrhu oglašavanja
Ova vrsta kolačića omogućava prikazivanje oglasa na Platformi i i izvan nje i prikupljanje informacija o navikama pregledavanja i upotrebe Platforme od strane korisnika, kako bi se reklame učinile personalizovanijim za njihova interesovanja. Platforma može koristiti tehnologije ponovnog marketinga kako bi omogućila trećim stranama da vam prikazuju personalizovane oglase putem njihovih mreža. Ovi kolačići se koriste i da identifikuju da je korisnik video određeni oglas, da može da ograniči broj prikaza oglasa, kao i da pomogne u merenju efikasnosti reklamne kampanje. U tu svrhu koristimo neke tehnologije trećih strana, uključujući, ali ne ograničavajući se na Google Analytics, Meta Analytics. Kompanije trećih strana koje koristimo za targetiranje i reklamiranje imaju svoje politike privatnosti o kojima bi trebalo detaljno da pročitate.

Kako promeniti postavke kolačića? 

Ukoliko želite da promenite podešavanja kolačića na mreži, možete koristiti sledeća uputstva, uz obaveštenje da (1) ovo možda nije na snazi za sve tehnologije praćenja i (2) isključivanje tehnologija praćenja može ograničiti vašu upotrebu veb lokacija i/ili odložiti ili uticati na način njihovog rada. Takođe, molimo vas da pogledate i politiku privatnosti i kolačiće relevantne treće strane za više informacija.

Google Analytics: Ako više ne želite da delite podatke koje prikuplja Google Analytics, možete da instalirate dodatak za pregledač za Google Analytics Opt-Out: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.  

Google oglašavanje: https://www.google.com/policies/technologies/ads/. 

Facebook: https://www.facebook.com/policies/cookies/ https://www.facebook.com/about/ads https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/ 

Imajte na umu da iako ste odustali od primanja naših marketinških komunikacija putem e-pošte, možda ćete i dalje videti naše neciljane oglase dok ste na mreži, ako se vaši interesi na Facebooku poklapaju sa ciljanom publikom (koji je unapred definisao Facebook) sa kojim je takođe povezan i naš posao. Platforma ne kontroliše da li su ti oglasi prikazani. 

U slučaju trećih lica koja nisu navedena u ovom odeljku, obratite se njihovim relevantnim pravilima o privatnosti i kolačićima da biste saznali više o oglasima koji su vam prikazani dok ste na mreži i kako se možete odjaviti. 

Zaštita ličnih podataka
Informacije koje se dele putem interneta nisu u potpunosti sigurne. I pored svih zaštita podataka naših korisnika, Platforma ne može garantovati sigurnost vaših podataka koji se prenose na našu platformu. Nakon primanja vaših ličnih podataka, Platforma će koristiti stroge procedure i mere bezbednosti u vezi sa njima. 
 
Kako koristimo lične podatke?
Vaše lične podatke koristimo:
1. Da vam pružimo usluge i proizvode koje tražite, obradimo plaćanje, pružimo korisničku podršku, isporučimo naš sadržaj i oglase za koje mislimo da bi vas mogli zanimati, za istraživanje kupaca, marketing i promotivne e-poruke i obaveštenja o važnim promenama na našoj Platformi.
2. Za realizovanje ugovora ili preduzimanje koraka povezanih sa ugovorom – Slanje informacija o vašem sadržaju na Platformi, putem e-pošte, SMS-a i push notifikacije
3. Za lakše postavljenje sadržaja na Platformu i plaćanje
4. Za lakšu komunikaciju sa korisnicima
5. Za administraciju vašeg naloga
6. Za aktivnosti neophodne za vođenje naših poslova i legitimnih interesa (održavanje Platforme i sistema osiguranih od prevare i drugih kriminalnih radnji, usaglašavanje sa našim uslovima i pravilima, obaveštavanje o novostima na Platformi – putem e-maila i prikazivanjem reklama na veb lokacijama trećih strana, personalizovanje marketinških obaveštenja i reklama, zaštita Platforme, odgovaranje na upite vezane za rad i funkcionisanje Platforme, sprovođenje internih istraživanja u cilju poboljšanja funkcionalnosti Platforme i korisničkog iskustva, sprovođenje istraživanja tržišta, objavljivanje recenzija i komentara i druge vrste komunikacije sa korisnicima)

Davanje saglasnosti

Davanje saglasnosti korisnika se sprovodi u sledećim slučajevima: 
1. Radi obaveštavanja o novostima i ponudama na Platformi putem e-pošte, push notifikacija, SMS-a i prikazivanjem reklama na veb lokacijama trećih strana, kao što su Google i Meta (tamo gde je potreban pristanak) 
2. Radi slanja informacija o takmičenjima, nagradnim igrama i anketama, detaljima promotivnih ponuda i o drugim proizvodima ili uslugama drugih izabranih trećih strana, putem e-maila, SMS-a i push obaveštenja  
3. Radi prosleđivanja vaših ličnih podataka našim partnerima i izabranim trećim stranama, na primer, brendovima u oblasti građevine, kako bismo im omogućili da vam u svoje ime šalju informacije o njihovim proizvodima i uslugama. 
4. Radi korišćenja kolačića i sličnih tehnologija u skladu sa odeljkom „Politika kolačića“  
5. Za potrebe propisane zakonom: Da odgovorimo na zahteve države ili u svrhu sprovođenja zakona i organa vlasti ukoliko žele da sprovedu istragu ili iz drugih pravnih razloga 
6. U drugim prilikama kada vas pitamo za saglasnost 

Povlačenje saglasnosti ili prigovor na neki drugi način direktnom marketingu 

Svaku vašu saglasnost vezanu za ovaj dokument uvek možete povući, mada Platforma može imati i druge pravne osnove za obradu vaših podataka u druge svrhe, poput gore navedenih.  

Ako želite da se odjavite od primanja poruka koje vam šalje Platforma, to možete učiniti klikom na link „Odjava“ na dnu e-pošte koje vam šaljemo ili alternativno kontaktiranjem nas na podrska@svetgradjevine.com. Potrebno je do 48 radnih sati da se vaša adresa e-pošte ukloni iz našeg sistema. 

Ako želite da se odjavite od primanja poruka koje vam šalju Partneri i treće strane, direktno kontaktirajte partnera ili treću stranu. Ukoliko vam je potrebna naša pomoć u vezi s tim, rado ćemo učiniti sve što možemo kako bismo vam pomogli. 
Ako želite da više ne primate push obaveštenja putem aplikacije, to možete učiniti tako što ćete u postavkama operativnog sistema vašeg telefona opozvati dozvolu za push obaveštavanje za Aplikacije. 

Deljenje ličnih podataka sa trećim licima 
Platforma “Svet Građevine” ni u kom slučaju ne prodaje lične podatke svojih korisnika. Ipak, može se desiti da se vaši lični podaci otkriju trećim licima u određenim situacijama: 

Ako postavljate sadržaj ili na bilo koji drugi način sarađujete sa Platformom koja se koristi u ime treće strane, tada će se vaši kontakt podaci i detalji vašeg zakazivanja ili zahtev kupovine proslediti odgovarajućoj trećoj strani. 

Radi obrade plaćanja kreditnim karticama, hostinga veb lokacija, sprovođenja anketa, istraživanja tržišta, pružanja analize društvenih medija, pružanja marketinških usluga putem e-pošte itd. 

Vaši podaci će biti vidljivi korisnicima na Platformi, gde Platforma deluje kao posrednik.  

Vaši podaci će biti vidljivi brendovima trećih strana sa kojima sarađujemo na proizvodima, uslugama, takmičenjima i kampanjama. 

Vaši podaci će biti vidljivi medijskim agencijama i partnerima za oglašavanje kako bi pokrenuli ciljane marketinške kampanje (pogledajte odeljak „Politika kolačića“ u ovoj politici privatnosti). 
Vaši podaci će biti vidljivi ostalim trećim licima, u svrhu poboljšavanja našeg poslovanja i naših proizvoda, sadržaja, usluga ili oglašavanja. 

Vaši podaci će biti vidljivi ukoliko kupujemo, prodajemo ili prenosimo bilo koji udeo ili imovinu firme ili zapadnemo u stanje nelikvidnosti, bankrota ili stečaja, kada ćemo morati da otkrijemo vaše lične podatke prodavcu ili kupcu takvog posla ili imovine.  

Vaši podaci će biti vidljivi ako smo u obavezi da otkrijemo ili delimo vaše lične podatke da bismo ispunili bilo koju zakonsku obavezu ili da bismo primenjivali naše uslove i odredbe i druge sporazume ili zaštitili prava, imovinu ili bezbednost naših korisnika ili drugih lica. Ovo uključuje razmenu informacija sa drugim kompanijama i organizacijama radi zaštite od prevare i smanjenja kreditnog rizika.

Vaši podaci će biti vidljivi vlastima i drugim trećim stranama kako to nalaže ili dopušta zakon, uključujući, ali ne ograničavajući se na njih, kao odgovor na sudske naredbe. Takođe možemo otkriti informacije o korisnicima kada imamo razloga da verujemo da neko nanosi povrede ili ometa naša prava ili imovinu, druge korisnike naše Platforme ili bilo koga drugog kome takve aktivnosti mogu naštetiti. 

Napomena: Ukoliko objavljujete bilo kakve lične podatke na bilo kojem javnom delu Platforme (poput odeljka sa utiscima, ocenama, komentarima i recenzijama, na vašem profilu ili u komentarima na blogu), takve informacije mogu biti prikupljene od trećih strana nad kojima Platforma nema kontrolu, te nije odgovorna za njihovu upotrebu od strane trećih lica. Molimo vas da budete pažljivi pre objavljivanja ličnih podataka na javnim delovima Platforme. Treba izbegavati otkrivanje na javnim delovima Platforme bilo kakvih ličnih podataka koji se mogu koristiti za identifikaciju (kao što su vaše ime i prezime, starost, kućna ili poslovna adresa). 

Prava korisnika u vezi sa ličnim podacima 
Što se tiče prava korisnika u vezi sa ličnim podacima, od Platforme možete zahtevati sledeće: 
Da ispravi, izbriše ili ograniči obradu vaših ličnih podataka 
Kopiju vaših ličnih podataka 

Da dobijete lične podatke koje nam dajete radi ugovora ili uz vaš pristanak u strukturiranom formatu ili da tražite da te podatke prenesemo u drugu organizaciju 

Da prigovorite na obradu vaših ličnih podataka u nekim okolnostima (posebno tamo gde ne moramo da ih obrađujemo da bismo ispunili ugovorni ili drugi zakonski uslov, ili gde podatke koristimo za direktan marketing). 
Prijavljivanjem na Vaš nalog, u svakom momentu možete promeniti informacije na istom. 

U svakom momentu korisnik ima pravo da podnese žalbu ako smatra da su njegovi lični podaci pogrešno obrađeni. Ako želite da iskoristite neko od gore navedenih prava, kontaktirajte nas na podrska@svetgradjevine.com.  

Druge veb lokacije povezane sa našom Platformom 
Platforma nikako nije odgovorna za postupke na veb lokacijama koje su povezane sa Platformom, niti za informacije ili sadržaje na njima. Često se linkovi do drugih veb lokacija pružaju samo kao pokazivači na informacije o temama koje mogu biti korisne korisnicima Platforme. Naša politika privatnosti više nije na snazi kada koristite vezu za prelazak sa naše platforme na drugu veb lokaciju. Vaše interakcije na bilo kojoj drugoj veb lokaciji, uključujući veb lokacije koje imaju vezu na našoj Platformi, podležu sopstvenim pravilima i pravilima te veb lokacije. Uvek pročitajte ta pravila i smernice pre nego što nastavite. 

Društveni mediji i sadržaj koji stvara korisnik 
Na Platformi je korisnicima omogućeno da predaju sopstveni sadržaj. Bilo koji sadržaj dostavljen našoj platformi je dostupan javnosti i treba da budete oprezni u pružanju određenih ličnih podataka, npr. finansijskih informacija ili detalja o adresi. Nismo odgovorni za bilo kakve radnje koje su preduzele druge osobe ako objavite lične podatke na nekoj od naših platformi društvenih medija, npr. Facebook ili Instagram. Takođe pogledajte odgovarajuće politike privatnosti i kolačića na platformama društvenih medija koje koristite. 

Promene u našoj politici privatnosti 
Ako se Politika privatnosti na Platformi “Svet Građevine” promeni, promene će biti objavljene na Platformi, u cilju obaveštavanja korisnika o izmenama. 

Zadržavanje podataka 
Vaši lični podaci se zadržavaju onoliko dugo koliko je potrebno radi ispunjenja aktivnosti utvrđenih u ovim Pravilima privatnosti ili onoliko dugo koliko to dozvoljava važeći zakon.